dijous, 12 de gener del 2012

El Cinema i les Ciències Socials

No hi ha dubte que el cinema és un suport essencial per a l'estudi de la Història i la Geografia. Totes les pel.lícules transcorren en un espai i en un temps concrets, però, a més, alguns films tenen una temàtica específicament relacionada amb els temes que investiguen els historiadors i amb els assumptes que formen la quotidianitat d'aquestes matèries a les aules.
Per això, el cinema pot ser un suport d'una nova metodologia de treball amb els alumnes, menys expositiva i més indagadora.


Al llarg del curs oferirem una sel.lecció de pel.lícules relacionades amb la temàtica estudiada, juntament amb una fitxa en què es decriu l' argument i el context històric o geogràfic amb el qual es relaciona.


La primera pel.lícula que us adjuntem és EL GRAN DICTADOR, de Charles Chaplin, l'argument de la qual s'enquadra durant la Primera Guerra Mundial, i tracta temes com el nazisme i l'antisemitisme. Aquest film el varen visionar els alumnes de 3è ESO en relació al tema de les dictadures; posteriorment van fer uns exercicis que també annexionem.




 Guia Didàctica, proposta d'activitats i fitxa de treball sobre EL GRAN DICTADOR

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada